Weekend in San Pedro
Door: webmaster
23 September 2008 | Belize, San Ignacio
Dit lange weekend (van vrijdag tot en met maandagmorgen) hebben we een ander eiland bezocht, San Pedro. Nee ik heb niet lopen spijbelen van school, ik zou niet durven. We hadden namelijk een feestdag, independence day. Deze dag viel eigenlijk op zondag maar alle feestbeesten in Belize zijn niet in staat de volgende dag te werken, dus hebben ze er maar een algemene vrije dag van gemaakt. Prima, wij hebben het er ook lekker van genomen en zijn naar San pedro gegaan. Het vorige eiland, Caye Caulker, was een kleintje hierbij vergeleken waarbij je alles op loopafstand kon bereiken. Om bij ons appartement in San Pedro te komen hadden we een taxi nodig, dus dat zegt wel wat over het verschil in afstand van het eiland. Maar wauw, weer zo’n ontzettend mooie omgeving, stranden zoals je die eigenlijk alleen op plaatjes zou zien. Weer een parel van Belize gezien.
We hebben een prachtig appartement heel goedkoop kunnen regelen, met een zwembad, mooi uitzicht over de zee en een strand op loopafstand. Om bij de winkels en restaurantjes te komen hebben we een golfkar gehuurd, geweldig om zo over het eiland te scheuren. Maar het was uitkijken voor alle hobbels in de weg, overstekende krabben, en voor de onnozele chauffeurs van andere golfkarretjes, fietsers en taxi’s. Want serieus, mensen uit Belize zijn een groot gevaar op de weg; iedereen haalt iedereen overal in op momenten dat je echt denkt ‘ai, dat zou ik dus niet gedaan hebben’. Ook zijn er vrijwel geen maximumsnelheden hier, om de scheurders hier een beetje af te remmen hebben ze echt bergen van snelheidsdrempels geplaatst, waar je bijna stilstaand overheen moet rollen. Doe je dat niet, dan staat de omtrek van je hoofd in het dak en als je geluk hebt ben je alleen je bumper kwijt. Heb echt geen idee wie hier voorrang heeft, misschien het recht van de sterkste? Maargoed sorry, ik dwaal af, dit is Belize in het algemeen en ik was bij de golfkarretjes in San pedro. Over de karretjes zelf heb ik eigenlijk weinig te vertellen meer, maar nog genoeg anders. Het was dus een feestdag gisteren. Er zou een optocht zijn om 2 uur, dus die zijn we gaan bekijken. Deze kwam 4 uur pas langs toen we weer richting het appartement teruggingen (twee uur later is in Belize nog steeds op tijd), maar die hebben we toch nog even kunnen zien. Werd door één van de mannen in de parade al meegetrokken om de Punkta te dansen, maar dat zag ik niet helemaal zitten:P. De punkta is een dans die door bijna iedereen wordt gedanst hier. Het is eigenlijk een kwestie van zwiepen met je heupen, maar dit klinkt zoveel makkelijker dan het eigenlijk is. Mijn heupen zitten op de één of andere reden vast, want ze doen niet wat ik wil, heb het inmiddels een beetje opgegeven. In Nederland dansen we zo anders, gelukkig maar :P.
Heel veel meer bijzonders hebben we niet gedaan op het eiland. Gewoon lekker rustig aan doen, winkeltjes bekijken, uit eten gaan enz. We hebben ons echt prima vermaakt.
Ben langzamerhand een beetje uitgekletst. Ik ga mijn kingsize bed maar eens opzoeken. Als ik nog iets meer te vertellen heb, dan horen jullie het volgende keer weer.
Trouwens Elly, Koe is erg goed gezelschap (er was nog ruimte in de koffer :D)
23 September 2008 - 09:02
Opa En Oma :
Vanmorgen zijn we weer verblijd met je smeuige verhalen. We hebben op je foto gezien, dat je er nog goed uitziet.
Dus zijn we weer helemaal gerustgesteld.
Hoor je daar ook over de kredietcrisis, die in Amerika is begonnen, en zich wereldwijd verspreid ?. De beste economen weten niet meer hoe te handelen om onze financiele systemen in stand te houden. Wij zullen je niet belasten hiermee. Je hebt niet zoveel met economie en financien, toch ?
Bij ons is alles goed.
De temperaturen dalen geleidelijk.
Koester je maar lekker in de Belize zon!
We sturen binnenkort wel weer een e-mailbericht.
Veel liefs van ons
Pas goed op jezelf.
opa en oma -
23 September 2008 - 11:19
Rik En Es*:
Lieve Ilse, leuk om je verhalen weer te lezen, wat heb jij een relaxed leven daar zeg. Succes met dat waar je ook voor gekomen bent ;).
23 September 2008 - 18:27
Derk Jan (en Janny):
Ilse. Ik moest er inderdaad even voor gaan zitten om jouw epistel te gaan lezen, maar het was weer smullen. Het begint zo langzaam maar zeker te lijken op het wachten op de verschijning van een nieuwe Harry Potter: Wanneer schrijft Ilse weer eens over haar zware studie en vermoeiende verblijf in een zonovergoten ver oord? Na het lezen van dit stuk, kunnen we zeggen: Het was het wachten wel weer waard.
Waarom schrijft ze niet elke dag, of minstens drie keer per week zo'n klein stukje proza, waar we weer reikhalzend naar uitkijken.
Ik heb al eerder geschreven (en dat werd me inderdaad niet in dank afgenomen, gezien enkele boze reacties)dat je wat het schrijven van je stukjes betreft, best wat langer in Belize mocht blijven. Ik zou het overigens ook niet erg vinden om je binnenkort weer gewoon te spreken ;-)
Veel plezier nog daar en vergeet je schouders en neus niet in te smeren!! -
24 September 2008 - 16:06
Loes:
nou ik liep beetje achter met de blogs dus heb net een hele bult in een keer gelezen! haha ...kan wel merken dat je het naar je zin hebt daar...en die foto's ...wauw :D en leuk dat jullie met de groep zoveel trips maken..enne over dat amerikaanse accent...helemaal niet erg hoor!! haha ..(A) veel plezier nog de komende tijd!! -
25 September 2008 - 16:00
Henk :D:
WOooow ik heb net al je foto's gezien. mayatempels enzo!!! DAT IS ZOOOO VET!!!! Die wil ik ook een keer gaan zien!! Jij staat er gewoon doodleuk bovenop:O :D weet je hoe gaaf!!!!
ow ow ow ik ben een en al verbazing over hoe mooi het daar is!!! ik zou daar zo kunnen wonen. geniet ervan daarzo!!!!
once in a lifetime experience!
x
Henk