Je moet toch maar zulk heerlijk weer hebben! ;-) - Reisverslag uit San Ignacio, Belize van ilsestrijbos - WaarBenJij.nu Je moet toch maar zulk heerlijk weer hebben! ;-) - Reisverslag uit San Ignacio, Belize van ilsestrijbos - WaarBenJij.nu

Je moet toch maar zulk heerlijk weer hebben! ;-)

Door: Ilse

Blijf op de hoogte en volg

27 November 2008 | Belize, San Ignacio

Dinsdagavond 26 november ‘08

Hopelijk zijn jullie niet te erg in mij teleurgesteld, dat ik zomaar van mijn maandag-update-schema ben afgestapt. Was zondagavond even compleet inspiratieloos en had bepaald niet veel zin weer een uur voor mijn computer te hangen, maar hopelijk is het vandaag beter. Met op de achtergrond een vrolijk muziekje van Guus Meeuwis (toch een beetje het Nederlandse gevoel binnen halen) voel ik de inspiratie al weer opborrelen.
Vandaag heerlijk een dagje aan het zwembad in het zonnetje te gespendeerd, met een schoolboek voor mijn neus om mezelf toch het idee te geven dat ik nog best hard werk af en toe. Ik kan me dus ook echt niet voorstellen dat er in Nederland deze week sneeuw heeft gelegen. En dat mijn arme zusje Anouk op MSN tegen me liep te klagen dat ze met de fiets op weg naar school door het gladde weer al bijna drie keer de grond gekust had. Kan me gewoon niks bij voorstellen he :D ! Natuurlijk denk ik nog wel eens aan jullie, als ik na wel erg warm geworden te zijn een duik in het zwembad neem, aan jullie: bibbert in de dikke winterjassen in het koude weer (Nu plaag ik jullie nog en lach ik er nog om: tot ik er straks zelf weer in zit ;-) ). En je zult het niet geloven maar ik ben zelfs een beetje jaloers op jullie met het beeld van dat mooie witte plaatje na een flinke sneeuwbui. Maar ik duim voor een witte kerst samen met jullie allemaal. Dit komt toch wel steeds dichter in het zicht.
Dit weekend ben ik naar het zuiden van Belize gegaan (Punta Gorda) om Sam en Danielle, de Nederlanders die ik toen in Placentia had getroffen om Halloween te vieren. Meteen mijn record ‘aantal uur in de bus zitten op één dag in Belize’ even tussendoor verbroken :D Yeaah, 7 uur was het dit keer om op de bestemming te komen. Maar als je maar vroeg genoeg weg gaat heb je altijd nog wat aan je dag. Alsof ik uit mijn bed was gevallen, stond ik gelijk op met de vogels en stond om 5.30 al op de bus te wachten. Rustig werd ik wakker in de bus met één of ander spaans muziekje, muziek brengt toch wel heel veel sfeer in een bus. Om ongeveer 12.30 kwam ik in Punta Gorda aan (iedereen noemt het PG, volgens de lonely planet heeft dat te maken met de luie instelling van de mensen). Danielle haalde me op met de fiets. Zij en Sam wonen in een klein roze huisje tussen de andere huisjes, honden en kippen van PG (die allemaal al vroeg wakker worden ’s morgens, dus uitslapen is er meestal niet bij). Twee nachtjes heb ik bij hen gelogeerd. Het was jammer dat het weer niet echt meewerkte (de enige dag deze week dat het zo regende) maar ondanks dat hebben we toch nog een middag een prachtige kayak-tocht gemaakt. Van het ene op het andere moment zaten we midden in de jungle. Het was niet echt een makkelijk parkoer, het was echt een survival op het water zo peddelend tussen lianen, laaghandende takken en boomstammen. Ons doel was echt om zo ver mogelijk te komen, want in de verte hoorde we al een paar schreeuwende brulapen (hopend die dan te kunnen zien). Op een gegeven moment werd het water wel erg laag en lag er ook nog eens een grote platte steen in. Maar Danielle en ik waren niet te stoppen; na elke keer op de derde tel ons gewicht naar voren te plaatsen schoven we over de steen heen. Of het goed voor de kayak is betwijfel ik, maar WE MADE IT! Tot er echt een moment kwam dat we niet meer verder konden en terug moesten. Het was voor die tijd nog wel een gedoe om de kayaks te krijgen en toen het eindelijk geregeld was liet de verantwoordelijke persoon met de sleutel het afweten, omdat hij geen zin had om door de regen te fietsen (zucht). Hij heeft ons 3 kwartier laten wachten en vertelde ons toen ook nog dat we 2 uur later al weer terug moesten wezen, dus Sam Danielle en ik hadden ons voorgenomen even goed te laat te komen! Het is triest maar blijkbaar kunnen wij Nederlanders gewoon niet te laat komen, hoe erg we ons best ook deden. We hadden nog expres een extra omweg gemaakt en nog waren we op tijd, het op tijd zijn zit te veel in ons gebakken waarschijnlijk.
Deze week de één na laatste lesweek voordat we de eindtentamens hebben. Deze week is de leraar waar ik twee vakken van heb er helaas niet (wat wel vaker gebeurd is), dus dat worden deze week vier films. Vandaag was het zonnetje te aantrekkelijk, dus ik ben lekker thuis gebleven. Film kijken kan ik in Nederland ook wel, in het zonnetje liggen voorlopig nog niet :) Morgenavond hebben we in plaats van rijst en bonen (dit eten ze echt overal in Belize, geen idee waarom het zo geliefd is hier) als diner kalkoen, omdat het Thanksgiving is. Officieel Amerikaans, maar ook in Belize wordt deze feestdag gevierd. Dus dat wordt vast even lekker eten morgenavond.

Dit was het wel zo’n beetje wat ik tot nu toe te vertellen heb.
Nog maar 20 dagen te gaan ….

• 27 November 2008 - 08:15

Marijn:

Hey Ilse,
    Goed kayak verhaal! En ik ben zeker jalours op het mooie weer daar!
    Heel veel suc6 met je tentamens en geniet daarna nog ff met volle teugen van de laatste weken!!!
    Groetjes Marijn

• 27 November 2008 - 08:45

Esther:

Lieve Ilse,
    Goed zo, toch nog een verhaal(tje). Wat kun jij toch schrijven en dan ook nog zeggen dat je niets hebt meegemaakt, hmmmm.
    De sneeuw is inmiddels weer helemaal verdwenen, helaas. Het is nu wat mistig en regenachtig en niet warm, dus geniet jij daar nog maar heerlijk 3 weken van een heerlijke warmte. Wij kunnen die momenteel alleen krijgen onder de zonnebank, maar ja daar mag ik niet onder zegt men, tja. Succes met het leren voor je tentamens en ik kijk uit naar je volgende verhaal ;).
    Knuf van ons

• 29 November 2008 - 12:23

Derk Jan En Janny:

Eindelijk ook weer eens een reactie van ons. We lezen jouw berichten wel trouw, maar na het lezen van zo'n prachtig (en lang)epistel gunnen wij ons geen tijd meer om jou een berichtje te sturen. Wij vonden de video met de tuinslang wel leuk. Ik denk dat Esther daar ook wel van genoten heeft (met de ogen dicht. Als ik jouw berichtjes zo lees en begrijp dat je heel erg hard moet studeren, kan ik me voorstellen dat je bijna geen vrije tijd meer hebt om ook nog een paar leuke dingen te doen.
    We hopen dat je die laatste dagen ook nog kunt genieten. Succes met de tentamens!!!!
    See you

• 01 December 2008 - 10:21

Marjolijn:

Ilse! Ik liep een btj achter op je blog, maar toen zag ik toch zomaar een foto van jou op een paardenrug voorbij komen:P Alsof je nog niet genoeg hebt gedaan om mijn ogen van uit te steken;)
    (K)

Ernst Jan en ik gaan voor vier maanden wonen en werken in Sri Lanka. We gaan meehelpen met een project wat 5 jaar geleden is opgezet door twee Nederlanders (Job en Marloes)en nu door lokale jongeren draaiende wordt gehouden. Het doel van het project is dat kinderen door middel van het spelen van spelletjes de Engelse taal leren. Dit vergroot voor de kinderen de kans om een vak te kunnen leren en daarbij hebben ze ook de tijd om even kind te kunnen zijn (ze hebben vaak geen makkelijke thuissituatie). Wij hebben er ontzettend veel zin in en kunnen niet wachten om te gaan. Meer informatie over het project is te vinden op de volgende website: http://www.learningbyplaying.org/

Actief sinds 11 Aug. 2008