Regen, regen, meer regen en nog veel meer regen - Reisverslag uit San Ignacio, Belize van ilsestrijbos - WaarBenJij.nu Regen, regen, meer regen en nog veel meer regen - Reisverslag uit San Ignacio, Belize van ilsestrijbos - WaarBenJij.nu

Regen, regen, meer regen en nog veel meer regen

Door: Ilse

Blijf op de hoogte en volg

19 Oktober 2008 | Belize, San Ignacio

Zaterdag 18 oktober 2008

En ja het zonnetje schijnt weer (bij wijze van spreken: het regent hier helaas pijpenstelen), Ilse is weer in opperbeste stemming. Ik ben helemaal in mijn sas na een aankoop van 7 paar nieuwe hele leuke oorbellen, waarvan ik er zelfs eentje gratis kreeg :D. Ik moet voortaan dus gewoon oorbellen gaan kopen als ik even mijn hoofd laat hangen, zo’n dure tik is het nou ook weer niet. Wel grappig, want heb de oorbellen gekocht in een winkeltje waar aan de ene kant overal cd’s en dvd’s in stellages stonden en in een ander hoekje hing een collectie met babykleertjes. Tjah je moet het maar net bij elkaar zoeken… de eigenaar van de winkel had of hele uiteenlopende interesses of hij zag overal wel een flinke winstmarge in. De oorbellen waren vandaag in ieder geval een succes. Maar nu weer even genoeg over oorbellen.
Want eigenlijk hoor ik helemaal geen nieuwe berichten te typen voor m’n weblog. Ik zou dit weekend eigenlijk met de klas van het vak ‘mesoamerican civilization’ naar Mexico gaan. Helaas zat het weer dit weekend helemaal tegen. Na regen komt zonneschijn, maar na de zonneschijn komt blijkbaar nog veel meer regen, en ook het spreekwoord: ‘van de regen in de drup’ blijkt hier niet op te gaan. Het is zo erg dat de bruggen richting Mexico zijn overstroomd en we er dus de grens niet eens konden overkomen. Zelfs in San Ignacio zijn bepaalde delen van de winkelstraat onder water gelopen. In ons huisje hebben we gelukkig geen natte voeten, dat is het geluk van op een heuvel wonen.
De helft van de internationale studentengroep zijn wel vertrokken richting Mexico. Ze waren vroeg vertrokken, voordat de brug was ondergelopen, maar het is nu de vraag wanneer die terug kunnen komen.
Maar de achterblijvertjes op Log Cab inns waaronder ik hebben er nog wel even een leuke dag van gemaakt. Gisteren zijn Lina, Sandra, Bettany en ik een kijkje in de stad gaan nemen, we hebben even voor ramptoerist gespeeld, even kijken hoe groot de chaos was. Overal stonden mensen te schuilen, auto’s stonden vast voor de kleine brug (die was niet ondergelopen). Ook wel leuke taferelen gezien; één jongen zat heel stoer met zijn fiets door het water te rijden.. en natuurlijk kukelt ie voor een heel groot publiek om, die allemaal hard moesten lachen. Vervolgens begon hij ijverig te zwemmen op zoek naar zijn crock- schoen die hij was verloren. Was echt mooi om te zien. En een paar jongens waren aan het frisbeeën in de modder. We kwamen ze later in de stad nog tegen, ze waren echt ontzettend vies :P
Je hoeft dus niet eens heel ver weg van huis te gaan wil je wat dingen meemaken. Had echt niet verwacht dat de gevolgen van die paar dagen regen zo groot zou zijn.
Omdat Dr. Awe, de docent van het vak waarmee we op excursie zouden gaan, zich een beetje schuldig voelde voor ons dat de trip nu niet door ging, nodigde hij ons (Sandra, Lina, Betthany en ik) in zijn huis uit voor het avondeten. We hebben heerlijk gegeten en vooral ontzettend veel gelachen. Is echt een tijd geleden dat ik zolang in een deuk heb gelegen.
Dr Awe (of Jamie, je spreekt uit Haimie) heeft al zoveel van de wereld gezien en hij kan echt op een geweldige manier zijn verhalen vertellen. Van zijn meest beschamende momenten bij de dames, tot grappige uitspraken op borden langs de weg. Hij vertelde bijvoorbeeld over een bord wat hij had gezien bij een tankstation, waar ook een restaurant was. De tekst luidde: ‘ Eat and get gas here’. En de eigenaar van het tankstation snapte gewoon niet waarom dit zo grappig was :P Was dus echt een leuke avond!

• 19 Oktober 2008 - 10:12

Janny:

Hoi Ilse,

Leuk dat je weer hebt geschreven!
    Gisteravond op verjaardag bij oma hebben we jouw belevenissen al een beetje gehoord, maar ze nu lezen is toch beter.
    Goed dat je weer eens flink hebt gelachen. Dat was wel nodig na een aantal teleurstellende ervaringen. Maar goed learning all the time..
    Pas als je weer terug bent zul je erachter komen hoeveel je hebt geleerd alleen al door daar te zijn en met zoveel verschillende mensen om te gaan.
    Nog twee weken dan zijn we een week vrij en hebben we feest, maar eerst nog een week heel hard werken. Jij veel plezier deze week en tot gauw, lezens!

• 19 Oktober 2008 - 13:09

Marianne & Gerjan:

Hey Ilse,

we dachten dat jij het was op die fiets maar helaas:)

Misschien is het een idee om een boot te huren? Wij denken dat je dan een stuk verder komt! veel plezier! hier schijnt de zon!(nog wel)

groetjes,

Marianne & Gerjan

• 19 Oktober 2008 - 16:15

Jan:

Nou je kunt wel lachen geloof ik!.
    Allemaal jongetjes op fietsen he, wel onaardig hoor!
    JUllie hebben toch wel ff naar z'n schoen gezocht , of niet!
    Volgens mij is de koffer straks weer helemaal met oorbellen.
    Volgens mij heb je nu alweer overgewicht. geniet ze nog en hopelijk gauw het uitje naar Mexico. Houw je haaks en tot horens>

• 21 Oktober 2008 - 12:17

Marjolijn:

He Ilse,
    Goed, even een toelichting(A) Ik heb eerst je mail getypt en daarna je blog gelezen, dus er zullen wat vragen in staan die ik na dit stukkie beantwoord heb gekregen;) Maar anyways, you've got mail;)
    (K)

• 23 Oktober 2008 - 17:06

Gerjon:

Hoi Ilse,

Ik had je net een krabbel gestuurd, maar ook nog maar ff via de site!

Blijf genieten ook al zit het soms tegen. Dat egoistische denken lijkt mij ook erg moeilijk. Maar je leert er weer van!

Geniet en veel zegen!

Gr Gerjon;-)

Ernst Jan en ik gaan voor vier maanden wonen en werken in Sri Lanka. We gaan meehelpen met een project wat 5 jaar geleden is opgezet door twee Nederlanders (Job en Marloes)en nu door lokale jongeren draaiende wordt gehouden. Het doel van het project is dat kinderen door middel van het spelen van spelletjes de Engelse taal leren. Dit vergroot voor de kinderen de kans om een vak te kunnen leren en daarbij hebben ze ook de tijd om even kind te kunnen zijn (ze hebben vaak geen makkelijke thuissituatie). Wij hebben er ontzettend veel zin in en kunnen niet wachten om te gaan. Meer informatie over het project is te vinden op de volgende website: http://www.learningbyplaying.org/

Actief sinds 11 Aug. 2008