Eerste berichtje vanuit Belize
Door: webmaster
29 Augustus 2008 | Belize, San Ignacio
Het was een lange reis, je vlieg niet eventjes van Dusseldorf naar Londen naar Miami (daar een nacht te slapen) naar Belize city. Wel gaaf om ook nog een paar uurtjes op Miami beach te hebben kunnen zijn. Wat een ontzettend grote stad, en ik dacht dat Zwolle groot was ;-) Even lekker rustig aan het strand gezeten, ik kan in ieder geval zeggen dat ik in Miami beach ben geweest.
Vanmorgen vroeg om 5.30 am een bus genomen naar het vliegveld van Miami. Lekker op tijd, maar als je het anders bekijkt, in Nederland was het al half 2 ’s middags, dus eigenlijk heb ik ongelofelijk lopen uitslapen:p. Wel wennen hoor, dat tijdsverschil!
Wachtend op het vliegtuig naar Belize city kwam ik een mede’Galen’studentje tegen. Met een hele hartelijke omhelzing werden wij tweeën later door Rhondine en Annie (docenten) ontvangen, waardoor ik me meteen op mijn plek voelde. In totaal zijn we nu met 7 internationale studenten, twee meiden uit Zweden (Lina en van de andere weet ik de naam niet meer) en drie meiden uit de VS, en als het goed is komt daar nog één jongen uit de VS bij. Eerst hebben we lekker met z’n allen wat gegeten in een restaurantje op het vliegveld, Na helemaal enthousiast te zijn gemaakt voor de breakfast- burrito, werd deze helaas niet meer gemaakt rond lunchtijd, dus toch maar gegaan voor de Amerikaanse Chickenburger (hm.. misschien niet erg interessant om te weten, maargoed ze eten hier nou eenmaal veel Mexicaans). Over een uurtje gaan we met alle internationale studenten eten in het restaurantje hier op het resort, 7.00 pm. Ben benieuwd, heb reuze honger!
Inmiddels is het alweer de volgende morgen wanneer ik verder typ aan mijn verhaaltje. Helaas heb ik geen internet op mijn kamer, daar moet ik voor naar de studeerkamer en daar ben ik nog niet aan toegekomen gister. Over de kamers ben ik positief verrast, ieder tweetal heeft zijn eigen chaletje met daarin zijn eigen tweepersoonsbed. Verder is er een klein hokje met een wctje en een douche (waar H=cold water en C=hot water, ja heel logisch :D) En dan hebben we het nog niet eens over de locatie, wanneer jullie de foto’s zien zullen jullie vast net zo enthousiast zijn als ik nu. De omgeving is super, het ziet heel goed uit, de krekeltjes tjilpen in het gras en andere vogels zingen je in de bomen te gemoed. Het is hier de gewoonste zaak van de wereld als er een papegaai overvliegt terwijl ik op dat moment mijn ogen uit keek. En naast het zwembad zat opeens een pad van minstens 25 centimeter, echt super! Inmiddels is het bijna 7 uur ’s morgens. Om half 9 vertrekt de bus naar de universiteit waar we onze eerste oriëntatiedag zullen hebben. Maar het enige verschil met hier is dat je niet even een kwartier kunt langs huppelen bij het antwoord, gauw wat eten en dan kunt gaan, je moet hier minstens een half uur voor uittrekken. Dat wordt dus vroeg de wekker zetten. Ben erg benieuwd wat deze dag me zal brengen, de zullen ook gaan kennismaken met de lokale studenten uit Belize. Jullie horen nog van me.
Groetjes
10 September 2008 - 21:24
Gerjan:
leuk optrekje! is de omgeving ook mooi?